Телефонни измамници са успели да отмъкнат близо 10 000 лева от две баби, съобщават от полицията.

83-годишна жена от Генерал Тошево дала на измамниците 7000 лв. за доставен „колет”. Тя повярвала, че разговаря по телефона с внука си. Мнимият родственик съобщил, че е изпратил колет, а крупната сума му била необходима, за да покрие разноските. Жената попаднала в капана и предала парите на неизвестен на уговорена среща пред дома й.

По-късно разбрала, че е била излъгана и позвънила на тел. 112. Измамниците се издирват, уточняват от полицията в Добрич.

78-годишна перничанка хвана в капан телефонен измамник

78-годишна перничанка хвана в капан телефонен измамник

Задържан е в момента на предаване на парите

В измамна схема попаднала и 81-годишна русенка. На домашния й телефон позвънил непознат мъж, който се представил за „д-р Димитров”. Разговаряйки с жената, той разбрал, че тя има дъщеря в друг град. Тогава казал на старицата, че дъщерята е пострадала от токов удар и за операция са нужни 7000 лева. Мъжът поискал бабата да му даде данните и адреса, на който живее.

Докато двамата продължавали да говорят по телефона, пред дома на жената се появил друг мъж, който обяснил, че е изпратен от „доктора”. Жената предала 2700 лева. След като куриерът си тръгнал, тя затворила телефона и се обадила на сина си. Тогава старицата разбрала, че е измамена.