Телефонните измамници от Левски са част от доста по-мащабен бизнес. Това стана ясно от думите на началник сектор "Измами" в ГДНП Златка Падинкова пред БНТ.

Тя посочи, че това е една от групите, които действат от територията на Румъния.

Припомняме, преди дни градът осъмна блокиран заради мащабна акция срещу ало-измамите, при която бяха задържани няколко души от организирана престъпна група. Вчера стана ясно, че шестима от тях остават за постоянно в ареста. Двама от задържаните са сред най-големите телефонни измамници у нас - Димитър Серафимов - Келеша и братовчед му. Те изкарвали 10 милиона лева годишно.

Само за две седмици разследващите са успели да документират три телефонни измами на групата.

Шестима от телефонните измамници от Левски остават в ареста

Шестима от телефонните измамници от Левски остават в ареста

Един все още се издирва…

По думи на Падинкова в началото на годината е била получена информация от ОДМВР - Плевен, която е била разработена и разширена, така че през май е било образувано досъдебно производство в специализираната прокуратура.

Тя обясни, че групата е действала по популярната схема "Съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция "Задържане на телефонни измамници".

В последните няколко години се наблюдава една и съща схема, но хората продължават да стават жертва на това престъпление, коментира Падинкова.

По нейни данни измамите са регистрирани предимно в столицата, като на един от адресите е намерен и телефонен указател на София. Въпреки че все още няма точна информация за стойността на спечелените суми от измамите, само от последните няколко "удара" измамниците са се сдобили с няколко десетки хиляди лева.

Арестуваните могат да получат от 2 до 10 години затвор.

"Ало" измамниците от Левски разполагали с джобни колкото една минимална пенсия
Обновена

"Ало" измамниците от Левски разполагали с джобни колкото една минимална пенсия

С парите закупили 8 луксозни автомобила и си построили големи къщи