Любовна сага завърши с отвличане, грабеж и побой. 14-годишно момче е било малтретирано от трима младежи, единият от които - новото гадже на бившата приятелка на потърпевшия, съобщиха от МВР.

По думите на „жертвата" на 28 май му се обадил 15-годишен негов познат и му предложил да се видят в кафене в кв. „Суходол". Двамата живеели в кв. „Люлин", но отношенията им били влошени заради съперничество - не можели да разделят любовта на момиче.

В крайна сметка той приел поканата да се видят и поговорят. По пътя ги настигнала червена „Мазда", шофьорът ги попитал за автосервиз наблизо и тъй като им било на път, двамата се качили в колата, за да го заведат. В автомобила пътувало и друго момче на 15 години.

Шофьорът обаче не тръгнал към сервиза, а поел по околовръстния път и спрял чак в местност над кв. „Бояна". Там тримата принудили жертвата си да слезе, започнали да издевателстват над него - първо му отнели мобилния телефон, документите и 5 лева. След малко съперникът се върнал с маска на главата, повалил 14-годишния на земята, сложил му плетена шапка на главата и тримата започнали да го налагат с ритници и палка. Разкъсали фланелката му, съблекли го гол до кръста, надраскали с нож по гърба му голяма буква „М", после го вързали за дърво с колан и през врата.

През цялото време тримата заплашвали жертвата си да не се занимава повече с момичето. След като решили, че боят е достатъчен, го натоварили в багажника на колата и го изхвърлили в центъра на кв. „Павлово".

След получен сигнал криминалистите изяснили, че организатор на жестокото отмъщение е 15-годишният близък на момичето, а целта му била да сплаши съперника си. В хода на оперативните действия те стигнали и до двамата му помагачи - А.С. (20г.) и 15-годишния спътник. Тримата нямали до момента криминални прояви.

След задържането им в рамките на 24 часа, материалите по случая били докладвани в Софийска районна прокуратура и на 15-годишните е наложен надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, а на А.С. - „подписка". Работата по документирането на случая продължава.