Обвиненият в проповядване на етническа омраза и радикален ислям Ефрем Моллов не се яви в съда. Това става ясно от прессъобщение на ВМРО по случая на Моллов.

След като в средата на ноември тази година съдът в Смолян не даде ход на делото срещу Моллов, автор на книгата "Има ли бъдеще Велика Булгария или защо бе скрита историята на помаците?", този път делото тръгна въпреки отсъствието на обвиняемия.

Адвокатът на Моллов поискал от магистратите делото да се гледа по съкратена процедура, защото клиентът му се признавал за виновен. За бъде уважен този иск обаче е необходимо подсъдимият да присъства лично на съдебното заседание.

Отложиха делото за етническа омраза в Смолян

Отложиха делото за етническа омраза в Смолян

Обвиняемият Ефрем Моллов и адвокатите му не били уведомени в законовия срок

Насаждането на религиозна омраза и нетърпимост представлява престъпление по чл. 164, ал. 1 от НК, а наказанието затвор до четири години или пробация, както и глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева.

Делото продължава на 12 февруари 2019 година. Воеводите се притесняват, че на следващото заседание "българофобът" Моллов ще поиска съкратена процедура, което автоматично щяло да рефлектира върху минимална присъда, пишат от партията.