Съдът е признал за виновен С.Т., обвинен от Софийска градска прокуратура за поискан и получен подкуп. На 07 август 2019 г. той като старши полицай в отдел "Охранителна полиция" при СДВР, проверявал хора и коли, съгласно провеждана Специализирана полицейска операция. След обход на кв. "Димитър Миленков" и кв. "Абдовица", заедно с негов колега, застанали на изхода на единия от кварталите, в посока с. Бусманци, за извършване на проверка на автомобили.

Към 9 ч. подсъдимият Т. с полицейска палка спрял лека кола "Опел" с ремарке, в която пътували трима мъже. Един от тях нямал документ за самоличност, при което С.Т. го попитал дали "иска да го води в полицейското управление". Шофьорът М.О., помолил това да не се прави, поради служебни ангажименти. При проверка на документите на автомобила полицаят установил, че липсва застраховка "Гражданска отговорност" на ремаркето, за което се налага глоба от 2000 лева и отнемане на шофьорска книжка за 6 месеца.

Полицаят заявил на шофьро, че трябва да се свалят номерата, които ще бъдат върнати след заплащането на застраховката, но няма да има шофьорска книжка през периода на санкцията. Попитал водача: "Ще се наказваме или ще се черпим?", на което мъжът отговорил, че може да даде наличните у него 200 лева. Подсъдимият се съгласил и му дал указания къде да остави парите, които впоследствие взел. Пожелал на пътуващите в автомобила лек път, като ги предупредил "да не се разчува за това, което се е случило".

Шофьорът бил притеснен, тъй като дал на полицая служебни пари, с които трябвало да закупи строителни материали. Той позвънил на шефа си и му разказал случая, след което е подаден сигнал до полицията за искания и приет подкуп.

В хода на разследването по случая са били събрани доказателства за виновността на С.Т. и той бил привлечен към наказателна отговорност.

За това деяние полицаят е осъден на три години затвор. Присъдата подлежи на обжалване.