Български граждани са арестувани на границата със Република Северна Македония. Те са част от група, която искала да мине границата през ГКПП "Гюешево-Деве баир", за да стигне до Скопие за честванията на рождението на Гоце Делчев.

От полицията в РСМ са потвърдили за задържането, съобщиха от bTV.

"Около 12:45 ч. на ГКПП "Деве баир" е настъпило нарушаване на обществения ред и спокойствие от Г. З. (35 г.), А.Х. (50 г.) и Р. Х. (54 г.), български граждани, които първо са се държали грубо и непристойно - с най-обидни думи. След това са се опитали да нападнат физически полицейските служители, извършващи служебни действия, при което са задържани и се работи по пълното изясняване на случая", посочват от македонската полиция, цитирана от медията.

Бившият депутат на "Възраждане" от Пловдив Ангел Георгиев, е бил бит и задържан на ГКПП "Гюешево", съобщават от партията, цитирана от bTV. Медията публикува и коментар по случая на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов във "Фейсбук": "Това вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена нагла провокация от страна на правителството на Македония!!!".

ВМРО-ДПМНЕ няма да блокира достъпа на българи, но граничната система се срина "случайно"

ВМРО-ДПМНЕ няма да блокира достъпа на българи, но граничната система се срина "случайно"

Мицкоски: Приятелите може да ги избирате, съседите не, за жалост