Трима души пострадаха при падане на асансьор в шивашки цех в Благоевград, съобщи bTV. 

По първоначална информация става дума за трудова злополука. Двама от пострадалите са откарани в Спешния център в града, те са на 50 и 32 години.

Другият е настанен в частна болница. 

Малко по-късно по информация на БНТ стана ясно, че скъсано въже е причината за инцидента в шивашкия цех в Благоевград, при който трима души пострадаха, след като паднаха от вътрешен подемник.

От прокуратурата поясняват, че не асансьор, каквато беше първоначалната информация, а вътрешен подемник (хаспел) е пропаднал.

Работниците изобщо не е трябвало да се качват на него, защото той издържа товар до около 100 килограма. Те са се качили без да кажат на никой, за да се изкачат на по-горен етаж, вместо да използват стълбите. Именно тежестта на тримата е причина съоръжението да се натовари и да се скъса едно от въжетата.

Двамата мъже и едната жена са паднали от около 3 метра височина. Единият мъж няма никакви наранявания, освободен е след лекарски преглед, другият е със счупена пета, настанен е за лечение в благоевградската болница, жената също е в болница, със счупен крак.