Предадоха трима на съд за отвличане. Филип К., Иван Р. и Георги С. са подсъдими за това, че на 02 април 2016 година в Сливен са отвлекли друг мъж, заплашил жена с принуда за проституция. Били са въоръжени с нож и брадва.

На Филип К. е повдигнато обвинение и за притежание на метамфетамин. Иван Р е извършил престъпното деяние в условията на опасен рецидив.

Тримата подсъдими били приятели. Те се срещнали в кв. „Дружба", до блока, където живеел Филип К. Докато разговаряли, той споделил, че пострадалият е отправял заплахи по адрес на приятелката му, за да я принуди да проституира и да не се вижда с него.

Около полунощ тримата мъже открили пострадалия в казино. Филип К. и Иван Р. поговорили с пострадалия и го подканили навън, за да си изяснят отношенията. След като излезли Иван Р. настоятелно подканял пострадалия да влезе в колата им.

Той отказал, но Иван Р. го дръпнал за ръкава и му показал малка брадва, която носил в себе си. Изплашен от отправените му закани пострадалият се качил в автомобила, а в него се качили и подсъдимите. Автомобилът потеглил, а пострадалият опитал няколко пъти да слезе в движение.

Един от опитите бил забелязан от водач на друг автомобил, който натиснал клаксон и започнал да преследва колата на подсъдимите. Тогава свидетелят се обадил на тел. 112. Преследването продължило, но подсъдимите се отскубнали от свидетеля.

Те били задържани малко по-късно от полицейски служители, които открили в тях горепосочените оръжия, а пострадалият се намирал в колата в безпомощно състояние. Окръжен съд -Сливен е насрочили заседанието си за 06 октомври 2016г.