Районната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинения спрямо три лица за палежа на колата на ръководителя на затвора в областния град.

Спрямо 55-годишния Илиян С., 39-годишния Александър Г. и 25-годишния Цветелин К. са повдигнати обвинения за това, че в съучастничество умишлено са запалили чуждо движимо имущество. Първите двама са обвинени като подбудители на палежа, а третият - като извършител.

Припомняме, само преди няколко дни - на 30 ноември, четвъртък, в Пловдив умишлено беше запалена колата на Божил Иванов, началник за затвора в Пловдив. На 1 декември, петък, полицаите задържаха двама предполагаеми извършители на деянието. Повдигнатите обвинения днес са срямо трима души.  

Двама задържани за палежа на автомобила на шефа на затвора в Пловдив

Двама задържани за палежа на автомобила на шефа на затвора в Пловдив

Разследването продължава

Припомняме и че на 18 септември тази година в Пловдив умишлено беше запален автомобила и на Стефан Георгиев, началник на охраната в затвора в Пловдив. Тримата бяха обвинени и за този палеж.

Подсъдимите са задържани за срок до 72 часа. Очаква се днес Районната прокуратура в Пловдив да поиска постоянното задържане на тримата. Разследването по случая продължава.