Трима бяха привлечени от Окръжна прокуратура-Смолян като обвиняеми за причиняване на смърт по непредпазливост на скиор на писта в гр.Чепеларе.

Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняеми 39-годишният В.П., 34-годишният К.И. и 42-годишният С.М. за причиняване на смърт по непредпазливост на 28-годишния скиор Д.К., който почина след като се удари в шахта за оръдие за изкуствен сняг в началото на миналата година.

Тримата обвиняеми са съответно изпълнителният директор и прокуристът на акционерното дружество, което към горепосочената дата е управлявало, ползвало и поддържало ски-пистите "Мечи Чал", както и операторът на системата за изкуствен сняг, който фактически е обезопасявал ски пистата и съоръженията.

Припомняме, че през месец февруари 2015 година на ски писта "Мечи Чал", гр. Чепеларе, скиорът Д.К., на 28 г., почина в следствие на удар в шахта за оръдие за изкуствен сняг.

Затвориха пистата „Мечи чал” край Чепеларе заради загинал скиор

Затвориха пистата „Мечи чал” край Чепеларе заради загинал скиор

Решението е на КЗП

Според обвинението тримата мъже са причинили смърт по непредпазливост, поради незнание и немарливо изпълнение на задълженията им, представляваща източник на повишена опасност - престъпление по чл. 123 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Прокуратурата е установила, че тримата обвиняеми не са изпълнили задълженията си по обезопасяването на шахтата за оръдие за изкуствен сняг, в която се е ударил Д.К. Мястото на инцидента е трябвало да бъде обезопасено с предпазна мрежа и дюшеци.

Разследването е започнало веднага след инцидента като са изготвени множество експертизи и са издирени и разпитани всички очевидци на трагичната случка.

На тримата им е взета мярка за неотклонение. В най-кратък срок ще бъдат предявени материалите и на обвиняемите и техните защитници, след което предстои решаване на делото.