Срещу мен се води несправедлив процес. Това заяви в интервю за Нова телевизия от софийския затвор джигитът от Луковит Хюриет Сюлейманов.

Припомняме, че той е осъден на 15 години затвор, след като уби в катастрофа трима студенти край Луковит на 5 май 2014 година и избяга от местопрестъплението. Той е карал в насрещното платно, без книжка, защото никога не е имал шофьорска книжка. Сюлейманов има 90 криминални регистрации и 12 присъди. И след катастрофата, в която загинаха двама, а по-късно почина и третият пътник, той избяга от България.

Три години джигитът се укриваше от правосъдието.

Хюриет избяга, докато беше под домашен арест. Процесът срещу него се водеше задочно. В средата на януари Германия ни го върна въз основа на европейска заповед за арест, за да излежи присъдата си у нас.

Германия ни връща джигита от Луковит, за да излежи 15-годишната си присъда

Германия ни връща джигита от Луковит, за да излежи 15-годишната си присъда

Сюлейманов няма книжка, но има 90 криминални регистрации и 12 присъди

Хюриет отказа да покаже лицето си пред телевизионната камера, обяснявайки, че родителите на жертвите го заплашвали. Твърди, че са му отправяни заплахи през фейсбук, както и че в съда по време на делото родителите хванали приятелката му за косата. Разказва, че родителите го намерили и го обиждали. Твърди, че са му казали, че е циганин и ще го трепят. Затова се уплашил да се яви на дело. Решил да избяга заради заплахите.

Сюлейманов признава, че от 15-16 години кара без книжка. Първоначално заявява, че е опитвал да изкара, но не могъл, защото няма 8-ми клас, но впоследствие посочва, че не е имал време да изкара документа. Книжката не кара колата, кара шофьорът, заявява Хюриет Сюлейманов. Накрая обаче заявява, че все пак книжката кара колата, защото ако нямаш книжка - не можеш да караш кола.

Избягалият от правосъдието Хюриет Сюлейманов се подиграва с държавата, обяви опечалена майка

Избягалият от правосъдието Хюриет Сюлейманов се подиграва с държавата, обяви опечалена майка

Осъденият на 15 години затвор е откриваем в интернет, но не и за правосъдието

Избягал в Германия с бус от Русе. Минал през Дунав мост. В Германия работил като строителен предприемач и наемал работници, споделя той.

Хюриет Сюлейманов е категоричен, че родителите на загиналите младежи са манипулирали експертизите в Червен бряг. Те плащат, не аз, подчертава джигитът. Първоначално казал, че приятелката му е шофирала, но впоследствие признал пред полицията, че той е бил зад волана. Твърди, че приятелката му казала да бяга.

Върнат отново към въпроса за шофьорската книжка, той заяви, че иска да говори за катастрофата, а не за това, че няма книжка. Хюриет твърди, че колата на младежите стигнала до неговата на 100 метра, отклонила се от платното и ударила неговото возило в лявата страна, челно.

Заявява на родителите на загиналите, че много съжалява и се извинява за станалото.

Германия може и да откаже да ни върне троен убиец на пътя с присъда

Германия може и да откаже да ни върне троен убиец на пътя с присъда

Хюриет Сюлейманов е с присъда от 15 години затвор

От своя страна в студиото на "Здравей, България" родителите на загиналите младежи Влади, Цвети и Ники отричат да са го заплашвали. Те са недоволни, че ги вкарват в оправдателен режим.

Майката на Влади - Галя Горанова, споделя, че чувства омерзение и погнуса от това, което е чула. "Хюриет е престъпник, рецидивист. Хюриет е убиец на деца. Уби Влади, Цвети и Ники. И осакати Иван за цял живот", заявява жената.

Тя твърди, че Хюриет се е уплашил от това, което е извършил и затова в главата му са се породили много неща. За да се спаси, той може да твърди всичко, но ние не го познаваме и не сме го виждали, категорична е Галя Горанова.

Из цяла Европа издирваме троен убиец на пътя

Из цяла Европа издирваме троен убиец на пътя

Хюриет Сюлейманов избяга от страната, след като бе пуснат под домашен арест

Родителите питат как ще дърпат косата на приятелката на Хюриет пред съдебния състави и телевизионните камери. Те обясняват, че експертизата не е правена в Червен бряг, а от вещо лице от Русе. Експертизи са показали, че Хюриет е карал срещу Влади, обясняват още опечалените родители.

Майката на Цвети - Валя Тоскалова, заяви, че Хюриет е опитвал да убива полицаи с колата си по време на хайки и гонки. Той се опитва да мачка хора с колата си. Това събитие е умишлено, а не случайно, категорична е жената.