Забавянето на екстрадицията на Цветан Василев е необичайно за международното право, стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров. За мен то е резултат на съвсем друг тип влияние, различно от нормалното и то е - политическо влияние, каза още обвинител номер едно.

Процедурата в съда продължавала без решение по същество. Аз подобен случай на екстрадиция не съм виждал, поясни Цацаров.

Главният прокурор коментира и последните акции на спецпрокуратурата по отношение на нелегалното производство на цигари. Цацаров увери, че акциите срещу контрабандата ще продължат и обеща, че "перлите в короната ще бъдат много".

Той направи професионална оценка на министър Младен Маринов, като го определени отличен професионалист.

Припомняме, на 14 февруари стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му чрез властите. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно призован.

На 13 декември 2017 г. делото не тръгна заради неполучаване на отговор на съдебната поръчка до Сърбия за Цветан Василев.
Тогава, в началото на заседанието стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 г.
Иван Гешев - един от прокурорите по делото, заяви, че делото ще го има и прокуратурата има интерес, то да тръгне. Той заяви, че доказателствата, с които разполагат, ще дадат отговорите на въпросите, които се задават в обществото.

Припомняме също така, че на 9 февруари 2018 г. с гласовете на ДПС и ГЕРБ депутатите приеха на второ четене предложените от ДПС промени в Закона за банковата несъстоятелност. Законът е известен още като Закон за вторичното разграбване на КТБ. БСП и ДПС се скараха за закона за КТБ в пленарна зала. Впоследствие президентът Румен Радев наложи вето върху закона за КТБ.