Аз не съм сложен за главен прокурор, за да мълча. Радан Кънев не случи на прокурор. Няма да стоя и да мълча, когато той си плакне устата".

Това заяви в интервю пред Нова телевизия главният прокурор на България Сотир Цацаров.

Според него цялата политическа логика на говоренето на ДСБ е директно насочена срещу прокуратурата.

Относно промените в Конституцията и твърденията на Радан Кънев, че те са хвърляне на прах в очите и е изпълнена волята на Цацаров да може да доминира във ВСС, главният прокурор каза, че не е чувал подобни твърдения, но ако някой направи подобно изявление, това ще е „върховна глупост”

Цацаров обяви, че няма намерение да подава оставка. 

 "Защо да си тръгна, защо да им доставя това удоволствие, когато мисля, че правя каквото трябва, го правя”, поясни той. Главният прокурор изтъкна още, че няма да се съобразява "с площадни викове" и собствениците на някои медии.

По отношение на казуса с Висшия съдебен съвет (ВВС) той е убеден, че висшият административен орган на съдебната власт не трябва да подава оставка.

 "ВСС не трябва да подава оставка. Това е невъзможно юридически, защото няма саморазпускане на такъв орган. Има индивидуални актове за оставки”, обясни Сотир Цацаров.

Топ прокурорът на страната ни коментира и записите между "двете каки" Румяна Ченалова и Владимира Янева.

"Записи между "двете каки" Румяна Ченалова и Владимира Янева са пускани услужливо, изчислено във времето, според съответната конюнктура и болна тема на деня. Записите не са СРС, а манипулация, която определени сили използват, за да дестабилизират ситуацията. Театърът е много ясен. Защо Румяна Ченалова е толкова словоохотлива пред всички медии, а когато трябва това, което каже да бъде записано в протокол за разпит, единствените й думи са „Не знам” и „Не помня”, коментира Цацаров.

Делян Пеевски ще бъде разпитван заради твърденията на скандалната съдийка Румяна Ченалова, съобщи още Сотир Цацаров.

Според него, SMS-скандалът във Висшия съдебен съвет е „абсолютно измислен”.

Във връзка с казуса КТБ той заяви също, че екстрадицията на Цветан Василев се бави необосновано дълго.

Сотир Цацаров съобщи още, че прокурорът, който разследваше кмета на Галиче Ценко Чоков, е оттеглен, след като публично известни станаха връзките между синовете на двамата.