Разследването на инцидента в село Виноградец, при който 47-годишен мъж почина от при стрелба, се поема от Окръжна прокуратура - Пловдив.

Това става с разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, който лично се е запознал с хода на разследването, с извършените до момента действия и събраните доказателства.

Мотив за преместването е да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, което се наблюдава до момента от Окръжна прокуратура - Пазарджик, както и за да се осигури бързина, обективност, всестранност и пълнота на разследването.

Припомняме, миналата седмица по време на празнуване на рожден ден на шестгодишно дете и при безразборна стрелба бе прострелян 47-годишният собственик на заведението във Виноградец.

Противоречиви са версиите до момента - основната е, че именно детето е простреляло по невнимание мъжа.

Собственикът обаче на законно притежаваното оръжие се оказва председателят от Общинския съвет в Септември и функционер на ГЕРБ Лазар Влайков, който вече е известен с хулиганските си прояви. За кратко Лазар Влайков бе арестуван като собственик на оръжието и после освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения.

Близки и роднини на починалия при инцидента мъж твърдят обаче, че именно той е стрелецът, а версията за детето е опит той да се измъкне от правосъдие с подкрепата и съветите на свой близък прокурор от Пазарджик. Заради тези твърдения прокуратурата поиска разпечатка на разговорите по телефона на Влайков след инцидента.

Както и преди години, така и сега Лазар Влайков бе изключен от партия ГЕРБ след инцидента.

През 2012 г. Лазар Влайков стана известен след побой. Той бе задържан след като нанесе няколко порезни рани с нож на 40- годишен мъж от Пазарджик. Двамата се спречкали на пътя между селата Бошуля и Карабунар. Спорът е бил заради включени дълги светлини.

През 2015 година обаче той отново става общински съветник от листата на ГЕРБ, като и към момента е председател на Общинския съвет в Септември.