Адвокатът на Ценко Чоков Иво Найденов коментира преди брифинга на специализираната прокуратура действията на органите на реда спрямо клиента си с думите, че досега единствената институция, пред която въпросният кмет не е давал показания, е НАСА.

Той изтъкна пред медиите, че е удивен от твърденията на младеж, че преди две години е заплашван от Ценко Чоков.

Ей такива са обвиненията. Общото обвинение е, че Ценко Чоков и Мартин Чоков се занимавали с лихварство от миналата година. Както вчера Ценко Чоков каза на разследващия полицай и се прекръсти, той през живота си с лихварска дейност не се е занимавал”.

Бандата на Чоков – брутална, действала в целия Северозапад
Обновена

Бандата на Чоков – брутална, действала в целия Северозапад

Нямали данни за политически или магистратски "чадър" над кмета на Галиче

Адвокатът лансира основната си теза, че целият интерес към Ценко Чоков е предизвикан от жалбите на неговия политически опонент Веселин Тушинов, тъй като Ценко получил 50% от гласовете на последните местни избори.

„По жалби на Веселин Тушинов единствената организация, която не разпитвала Ценко Чоков е НАСА. Повече от половин година по сигнали на въпросния господин той е разпитван от всички видове институции, които могат да съществуват в страната ни”, коментира още адвокатът на обвинения кмет на село Галиче.

Припомняме, вчера при специализирана операция на ГДПОП в селото бяха задържани общо 12 души, като срещу осем от тях вече са предявени обвинения. Сред тях са кметът Чоков и синът му Мартин.

На кмета Чоков са повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група.

Отделно прокуратурата във Враца разследва последния случай на палеж на две коли в село Галиче, като досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител, тъй като показанията на свидетеля не са издържали теста с полиграф.