Тази сутрин е започнала прокурорска и полицейска операция в село Галиче. Мащабната проверка е започнала в 6.30 сутринта, като действията на службите са били съгласувани още вчера.

Новината, че държавата е решила да се намеси в проблемното от месеци село, съобщи премиерът Бойко Борисов. Буквално той заяви в студиото на Нова телевизия: Тази сутрин около 100-тина полицаи са ги налазили в Галиче. Това там не може да продължава така - да си палят колите и т.н.
Борисов посочи още, че вече има 11 арестувани, но отклони въпрос дали сред тях е и кметът Ценко Чоков.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че кметът Ценко Чоков и синът му Мартин Чоков са арестувани за 24 часа. Освен тях в ареста са още 10 души.

Операцията е проведена от специализираната прокуратура и ГДБОП. Разследването е за организирана престъпна група за лихварство и принуда със заплахи и палежи, действаща в региона на с. Галиче и ръководена от кмета на селото Ценко Чоков.

Производство срещу неизвестен извършител се води за последния палеж в Галиче

Производство срещу неизвестен извършител се води за последния палеж в Галиче

Автомобилите са на жител на селото

До момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица, за които е имало предварително разрешение от прокуратурата. Допълнително още един адрес е претърсен в условията на неотложност.

Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства.

Два месеца разследвали кмета на Галиче Ценко Чоков

Два месеца разследвали кмета на Галиче Ценко Чоков

Извършени са близо 50 претърсвания, изземвания и обиски

Припомняме, последният палеж на автомобили беше от преди две нощи. Собственикът на возилата обвини кмета на Ценко Чоков и приближените му.

Предишното такова обвинение беше от април месец от страна на местен бизнесмен.

Това не е първото обвинение срещу Чоков, който стана печално известен с действията си по време на предизборната си кампания, когато прати свои съселяни на почивка.

Освен това синовете на Чоков са забъркани в побой и упражняване на насилие. Срещу сина на Чоков вече е внесен обвинителен акт и тече процес.

Преди три месеца главният прокурор нареди цялостна проверка на дейността на кмета на село Галиче, а първият обвинителен акт срещу Чоков вече е внесен – той е за документно престъпление.