Банкерът Цветан Василев съди свидетели на прокуратурата за клевета. Сред тях са свидетелите Бисер Лазов, Теодора Танева и други, които са основни свидетели на държавното обвинение по голямото наказателно дело срещу Василев и останалите обвиняеми по аферата "КТБ".

В сигнал от 2014 г. въпросните свидетели са посочили, че заради Цветан Василев не могат да напуснат поверени им от него фирми, които са на загуба.

"Ние искаме да представим истината за това какво правят тези хора с активите на банката", заяви пред медиите в сградата на Софийския районен съд адвокатът на банкера - Христо Ботев.

Адвокат Ботев обясни, че по това дело всички интересни документи са публични - справки от търговския регистър и от имотния регистър, от които се виждало собствениците на фирмите какви имоти са разпродали.

По отношение на другото дело, което е в спецпрокуратурата, адвокат Ботев обясни, че се чака експертиза, която е възложена на чужда фирма. Струвало му се обаче, че и "експертизата ми ще бъде като доклада ти", както се пеело в една популярна песен.

По въпроса с екстрадицията на Василев, адвокат Ботев изтъкна, че сръбските власти "не раздават чуждите граждани на искащите ги държави, както нашите власти". Събирали се доказателства, тъй като доказателствата, представени от прокуратурата, според Ботев не са достатъчни, за да бъде приключен този процес.