От партия ГЕРБ подкрепят действията на компетентните органи в Агенцията за българите в чужбина. Това стана ясно от коментара на Цветан Цветанов за днешната акция.

Припомняме, от ранна утрин спецпрокурори провеждат операция срещу корупцията. Следователи обискират адреси в София, Кюстендил и Плевен. Разпитват се свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 321, 301, 308, 282 от Наказателния кодекс. Към момента е задържан председателя на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев.

Всички в управлението трябва да подкрепят действията за противодействие на корупцията и всички носят еднаква отговорност. Отговорността не се носи само от един субект в управлението, увери Цветанов.

Престъпленията на Баневи – пример за бандитската приватизация, обяви прокуратурата
Обновена

Престъпленията на Баневи – пример за бандитската приватизация, обяви прокуратурата

"Полимери" е "обезкостен", пари от сделки са отивали в офшорки на Баневи

Цветан Цветанов посочи, че има нулева толерантност към проявите на корупцията. От доста време се говори за корупционни схеми за придобиване на българско гражданство.

ГЕРБ дава подкрепата си за всяко действие срещу корупцията, стана ясно още от коментара му. Темата за Агенцията за българите в чужбина може да се обсъди на коалиционен съвет, по думите на Цветанов.

Държавата е по-силна, увери бившият вътрешен министър.

Пламен Георгиев: Прокуратурата обвинява до дни магистрат за корупция

Пламен Георгиев: Прокуратурата обвинява до дни магистрат за корупция

За момента няма повече информация по случая

По думите му в момента държавата доказва на тези, които си мислят, че тя не може да им противодейства, че има силата и мощта.