Турският шофьор, който прегази 6-годишно дете с ТИР в старозагорското село Паничерево, остава в ареста. В съдебната зала 35-годишният Ариф Йозкан заяви, че съжалява много и, че от деня на пътния инцидент не може да спи и постоянно мисли за убитото дете.

Защитата поиска освобождаване под парична гаранция, тъй като нямало категорични доказателства, че турският шофьор е извършител на престъпление.

Според адвоката на Ариф, става въпрос за нещастен случай, при който оставено без надзор малко дете се опитало да докосне преминаващия бавно край него тежкотоварен тир. Камионът не се е движил с несъобразена скорост поради легналите полицаи и множеството дупки по пътната настилка в рамките на Паничерево. От прокуратурата обаче бяха категорични, че Ариф Йозкан е извършил убийство по непредпазливост, като не е бил достатъчно внимателен.

Турският шофьор е баща на три деца. В съдебната зала се появиха и негови колеги, които споделиха, че до момента той не е имал сериозни провинения като професионален водач на ТИР.

На 6 април тежкотоварен камион с турска регистрация блъсна и уби 6-годишиния Юлиан Генчев. Тирът се е движил по маршрут Турция-Германия. Колегите на Ариф твърдят, че в село  Паничерево е невъзможно ТИР да се движи с повече от 30 км/ч, а местните деца от ромската махала често си играели с движещите се бавно камиони.

Според държавното обвинение, 6-годишното дете  е убито не при игра, а при опит да пресече улицата.