Както News.bg съобщи по-рано днес, сливенският окръжен съд остави в ареста обвинения за убийството на 15-годишната Симона. Той уважи внесеното от Окръжната прокуратура искане за постоянна мярка „задържане под стража" спрямо Димитър Иванов.

Служебният му защитник адвокат Христо Христов обяви, цитиран от БНР, че Димитър е правил опит за самоубийство и в болницата, а по време на съдебното заседание е плакал. Именно заради опита му за самоубийство според адвоката е по-добре Димитър да остане в ареста, защото там има постоянно наблюдение и лекарски контрол.

Версията за самоубийство обаче бе отречена от лекуващите го лекари, които твърдят, че Димитър през цялото време е бил под охрана и наблюдение.

Родителите на Симона са убедени, че Димитър играе роля като се прави на разстроен, предаде "Нова". Тормозил дъщеря им от много време, защото отказвала да има връзка с него.

„Преди 6 месеца дъщеря ми сподели, че Димитър я заплашвал с убийство. Първо й се обяснявал в любов. И тя след като му е отказала, започнал да я заплашва, че ще я убие и нея, и семейството", разказва бащата на момичето.

Тогава той предупредил Димитър да не притеснява дъщеря му.

Той беше агресивен. Посегна да ме удари. Натиснах го на земята да се успокои малко. Уж се успокои, но влезе във фермата, взе една вила и се засили да ме намушка. Като видя, че няма накъде, започна да троши прозорците на колата ми", разказва почерненият баща.

Той подал сигнал в полицията.  Те от своя страна предупредили Димитър да не притеснява повече момичето. Заплахите обаче продължили.

„Казал ѝ, че си е купил пистолет и ако не бъде негова, нямала да бъде на никой друг", разказва майката.

Димитър започнал да заплашва и съученичките на Симона. Притеснени, родителите на момичето се оплакали  на собствениците на фермата, в която работел Димитър. Помислили, че всичко ще бъде наред, до деня, в който разбират, че дъщеря им е нападната в училищния двор. До момента не са викани на разпит в полицията.

Бащата на обвиняемия Генчо Стоянов призна, че синът му има психически проблеми. Пред журналисти той сподели, че се срамува от постъпката на Димитър.