Постоянно пребиваващ в България сирийски гражданин е убит на ул. "Добротич" в квартал "Красна поляна" в София снощи, съобщи БНР.

Според източници на националното радио той е застрелян с 10 куршума в стила на показна екзекуция. По непотвърдена информация сириецът е на възраст между 17 и 19 години.

Той вървял по улицата със свой сънародник, когато неизвестни мъже открили стрелба по тях, в резултат от което бил убит на място. Вторият сириец успял да избяга и е невредим. Полицията работи по различни версии за причините за убийството. Една от тях е, че то е свързано с нелегален трафик на мигранти.

Сигналът за случая е бил подаден малко след 22:00 часа в понеделник, според информация от МВР, цитирана от БТА, bTV и Нова телевизия. Отзовалите се на място полицаи открили тялото, а спешните медици установили смъртта на младежа. Една от версиите на разследващите е, че по него са стреляли маскирани нападатели, които са успели да избягат. Районът до бл. 340 в "Красна поляна" е бил отцепен до късно снощи.

Сириец е намушкан в мигрантския център в Харманли, търсят нападателя

Сириец е намушкан в мигрантския център в Харманли, търсят нападателя

От жилищните помещения преди 2 дни са иззети 50 ножа, отверки и др. остри предмети