emaxpress
Ученик от Враца е пребит в интернет клуб "Матрицата" на централната улица "Лукашов" вчера. 18-годишният Дилян Ц. счупил носа на седмокласника с две крошета, информира БНР.

13-годишното момче е прието в болницата с обилно кървене и обезобразено лице, като се е наложила и операция на носа.

В неделя момчето отишло с приятели в залата. То победило в една от игрите по-големия ученик, който креснал "Ти ли ще ме биеш, ела навън да се разберем". Малко след като излезли навън, 12-класникът се обърнал и забил два юмрука в лицето на по-малкия ученик. Това се случило пред погледите на няколко деца, които се обадили на родителите.

"Изпитва страхотни болки, но стресът му е по-голям от физическата травма", каза майката на пострадалия ученик. По думите й той непрекъснато повтарял, че повече никъде няма да излиза.

Побойникът, който живее в дома за деца, лишени от родителски грижи "Асен Златаров", е арестуван за 24 часа. В криминалното му досие има поредица от дребни кражби и още два побоя. В полицията биячът казал, че съжалява, но родителите на детето са категорични, че ще го съдят. Според медицинското свидетелство, счупеният нос на сина им се квалифицира като средна телесна повреда.