Черепно-мозъчна травма вследствие на удар с тъп предмет е причината за смъртта на осмокласника от Славяново. Това показва експертизата от аутопсията на 14-годишното момче, съобщава БиТиВи.

Припомняме, че Радослав почина след сбиване в час по биология. По-рано стана ясно, че заподозряното за смъртта на ученика момче е освободено. След изтичане на 24-часовата полицейска мярка за неотклонение, наблюдаващият прокурор не е удължил задържането.

Пуснаха момчето, заподозряно за смъртта на ученика в Славяново

Пуснаха момчето, заподозряно за смъртта на ученика в Славяново

Не са повдигнати обвинения

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Към момента обвинения не са повдигнати.

От ръководството на училището заявиха, че починалото момче е имало тежко заболяване, което е довело до фаталния край. Родителите обаче са категорични, че става въпрос за убийство. Според тях директорката се опитва да го потули.

Задържаха и обвиниха 14-годишен за смъртта в училището на Славяново

Задържаха и обвиниха 14-годишен за смъртта в училището на Славяново

Родителите обвиняват и учителите за инцидента

При проверки през годините Регионалното управление на образованието в Плевен е установявало нарушения. Не са постъпвали сигнали за тормоз сред децата. От инспектората са давали препоръки за подобряване на контролната работа в учебното заведение и за справяне с отсъствията на учениците.