Ученици са нападнали днес в пътнически микробус от Ловеч за село Славяни възрастен мъж, който им се скарал, че вдигат много шум. Те са от ромски произход и са на 14, 17 и 18 години, съобщи БТА, позовавайки се на областната дирекция на МВР в Ловеч. Самоличността децата е установена, но се укрили полицията ги издирва.

Сигнал за случая е подаден малко след 14 часа.

"Учениците се качиха от Ловеч. Взеха да викат и да хвърлят боклуци в микробуса. Възрастният мъж им направи забележка, а те започнаха да го обиждат и му се заканиха, че като стигнат в Славяни, ще го набият. При слизане на спирката в селото го нападнаха", разказа пред журналисти шофьорът на буса Иван Драганчев.

Гратисчийка налетя на бой след забележка в градски автобус във Варна

Гратисчийка налетя на бой след забележка в градски автобус във Варна

Контрольор опитал да успокои ситуацията, но без успех

Нападнатият Митко Тодоров не е пострадал сериозно. Той казал на младежите да са по-тихи, защото има заболяване. "Учениците ми казаха, че това изобщо не ги интересува и като слязат в Славяни, ще ме набият. При слизането започнаха да ме удрят и бутат. Обадихме се в полицията, но те избягаха", разказа той.

По случая се води разследване.

От фирмата превозвач информират, че инциденти със същите ученици са ставали по-рано. Преди около месец те използвали електрошок срещу шофьор, който след това напуснал работата.