25-годишен мъж от Кричим е пострадал при сбиване пред сградата на община Приморско през миналата седмица. Сигнал за случая е подаден в полицията около 05.30 ч. на 29 август. Задържан е 28-годишен украинец. Впоследствие той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 131, ал. 1 т. 12, вр. чл. 129, ал. 1 от НК. Украинският гражданин обаче е пуснат от ареста срещу парична гаранция от 1 000 лв. Наложена му е забрана за напускане на България, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Бургас.

Българинът е бил настанен в болница със сътресение на мозъка, без опасност за живота. Той влязъл във физическа саморазправа украинеца, който чрез задушаване го привел в безсъзнание, вследствие на което мъжът от Кричим паднал на пътното платно.

Работата по случая продължава.

При сбиване до нощен бар в Слънчев бряг пък е пострадал 36-годишен украински гражданин. Той е бил откаран в УМБАЛ - Бургас с контузия на крака. Сигнал за мелето е подаден в Районното управление в Несебър около 01.40 ч. на 30 август.

В заведението избухнал скандал между украинеца и още двама негови сънародници с 39-годишен мъж от Казанлък. Конфликтът прераснал в сбиване. Охранителите на бара извели четиримата от обекта, но се включили в боя на страната казанлъчанина. Тримата българи са били задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

От ОДМВР - Бургас обясниха пред News.bg, че двата конфликта са възникнали след употреба на алкохол от страна на участниците в тях и не са провокирани от националната принадлежност на украинските граждани.

Украинец с временна закрила ошушка пиян руснак в Бургас, който го подслони

Украинец с временна закрила ошушка пиян руснак в Бургас, който го подслони

Изчезнали документи, дебитни карти, маратонки, лаптоп, скъп телефон и смарт часовник