Врачанският окръжен съд осъди условно 29-годишната софиянка Цветелина П. Тя е призната за виновна за това, че на 9 април 2018 г. на пътя от Монтана за Враца е предизвикала катастрофа, при която по непредпазливост е причинила смъртта на трима души, а други двама - средни телесни увреждания, съобщи "24 часа". 

Подсъдимата решила да изпревари движещия се пред нея автобус, като при това увеличила скоростта си до 127.9 км/ч навлязла в насрещното платно и рязко завила, за да се върне в своята лената. При маневрата жената изгубила контрол върху автомобила, като той започнал да се движи зигзообразно, върнал се в насрещаната лента и се ударил челно в идващия насреда "Форд".

В този автомобил били пътували пациенти, които били транспортирани за хемодиализа в многопрофилната болница в Монтана. На място загинали шофьора на "Форда" и пътника до него. По-късно във врачанската болница починал още един от пътниците. На други двама са нанесени средни телесни повреди. 

В съдебна зала подсъдимата разказала, че тя също е пострадала при катастрофата, като до момента е претърпяла 4 операции и й предстоят още няколко за изваждане на пирони от тялото. 

За извършеното престъпление съдът определил 5 години условна присъда. За това време тя е лишена и от правото да управлява МПС.