Умишлен е бил взривът в заведение в центъра на град Монтана. По тази версия работи полицията, съобщи БНР. Няма пострадали хора. Районът остана отцепен в продължение на 10 часа.

Припомняме, взрив в заведение в центъра на града е избухнал около 3 часа през нощта. Само прозорците на кафенето са изпочупени. То се намира на площад "Алеко Константинов" в центъра на града.

Взрив порази дограмата на кафене в Монтана

Взрив порази дограмата на кафене в Монтана

Чакат сапьори от София, за да установят вида на взрива

Живеещите в района, които чули силния гръм, помислили, че това е поредната пиратка, хвърлена от празнуващи. Сигналът е подаден рано сутринта от служители, отишли да отворят заведението.

Сапьори от София взеха веществени доказателства, за да установят какъв е взривът.

Най-вероятно се касае за самоделно взривно устройство с малък еквивалент, съобщи Петко Шумански, началник на "Криминална полиция".

Собственикът на заведението и преди е бил обект на различни зловредни действия, но не от този тип и вид. Една от версиите, които проверяваме, е и неговият бизнес, както и личният му живот, информираха от МВР.

Кафенето, по известно, като "Аквариума" е собственост на бизнесмен от Монтана. Мъжът има верига от заведения за бързо хранене. Той се занимава и с продажба на автомобили.