Неизвестен злосторник предизвика пожар на нерегламентиран паркинг, където имаше множество автомобили - столичната улица „Странджа" малко след 17 часа. Мястото се намира на метри от Столичната дирекция на полицията и на него освен жители на квартала много често личните си автомобили оставят униформени и цивилни служители на МВР.

Обект на палежа обаче не бяха возилата, а дървена „къща", построена от местни дечурлига сред близките дървета. Вероятно детската врява или отнето от градежа „паркомясто" са предизвикали гнева на неизвестния пироман, предположиха хора от околните блокове.

Минути след сигнала на място пристигна екип на пожарната. Огънят бе овладян преди да достигне до паркираните коли и да предизвика по-сериозен инцидент. Щети и пострадали няма, стволовете на няколко дървета обаче са силно обгорели. Детската къщичка е напълно унищожена. Изясняването на случая ще продължи.

Веднага след като огнеборците напуснаха местопроизшествието, децата се заеха с ентусиазъм да спасяват каквото могат от овъглената конструкция с твърдото намерение да възстановят лятната си „вила".