Софийският окръжен съд остави в ареста дрогирания шофьор, който два пъти прегази жена в Самоков.

Делигълъбов е обвинен в умишлено причиняване на телесна повреда при управление на автомобил след като са разгледани експертизите по делото. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от три до дванадесет години, съобщиха от прокуратурата.

Близки на прегазената в Самоков: Парите и връзките са над закона

Близки на прегазената в Самоков: Парите и връзките са над закона

Шофьорът бе дрогиран, два пъти минал през жената на паркинг

Обвиняемият Виктор Делигълъбов, който дрогиран блъсна с колата си жена - служител на зоната за платено паркиране в града, отрече да е избягал от местопроизшествието. Той не пожела да коментира дали е шофирал под влиянието на наркотици, съобщиха от прокуратурата.

Аргументът на прокуратурата за постоянен арест на Виктор Делигълъбов бе, че има риск да избяга от правосъдието или да се укрие. Според държавното обвинение той трябва да отговаря за причинена тежка телесна повреда при катастрофа, като деянието е умишлено и след употреба на наркотици.

В Самоков протестират срещу домашния арест на дрогирания шофьор, прегазил 49-годишна жена

В Самоков протестират срещу домашния арест на дрогирания шофьор, прегазил 49-годишна жена

Настояват водачът да бъде върнат в ареста

Тезата на шофьора е, че не е разбрал, че е прегазил жената и проблемът бил в автомобила. Пред съда Виктор Делигълъбов заяви, че съжалява за инцидента. 49-годишната Недялка Джикова все още е в тежко състояние в столичната болница "Света Анна".

Припомняме, близки на пострадалата протестираха в Самоков срещу наложената по-рано мярка на Далигълъбов "домашен арест". Той е обвинен за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда. Инцидентът стана около 10:30 часа на 12 юни 2020 г. в гр. Самоков, при управление на лека кола "Ленд Роувър". Той два пъти бута четиридесет и девет годишната Н.Д., което застрашава живото й. Установено е, че в кръвта му е имало канабис и кокаин. Той първоначално е избягал, но след това е задържан.