Полицаите откриха впечатляващ боен арсенал при обиск на частен дом в Бяла Слатина, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.

Къщата е обитавана от 44-годишен местен жител с инициали Л. К. При проверката полицаите установяват, че мъжът е "въоръжен до зъби".

В дома му са открити и иззети автомат "Калашников", пушка тип "карабина", 2 ловни пушки, газов пистолет, пригоден за стрелба с бойни патрони, както и самоделно изработен пистолет. При обиска са открити и 638 патрони за различни оръжия, с различен калибър.

Към момента не е ясно дали мъжът е имал разрешително за някои от оръжията. Лицето не е задържано поради здравословни причини. По случая е образувано бързо производство.

Откриха боен арсенал и самоделни взривни устройства в частен имот

Откриха боен арсенал и самоделни взривни устройства в частен имот

В село Драгиново, област Пазарджик

До открития боен арсенал се стигнало, след като полицаите провеждали специализирана операция на територията на община Бяла Слатина за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред.

Първоначално униформените направили проверка по сигнал на 75-годишен местен жител. В дома на човека полицаите открили ловни патрони, съхранявани без разрешително.

В хода на операцията обаче възрастният човек "изпял" как се е сдобил с патроните - той казал, че патроните са му били предоставени от Л. К. Тогава полицаите отишли до дома на 44-годишния мъж и открили оръжията.

Постоянен арест за собственика на нелегален боен арсенал от Шумен

Постоянен арест за собственика на нелегален боен арсенал от Шумен

Мъжът е изтърпявал няколко ефективни присъди