Районният съд в Шумен постанови постоянен арест за 56-годишен мъж, притежавал и разпространявал незаконни огнестрелни оръжия, взривни вещества и боеприпаси.

Припомняме, на 20 октомври, по образувано на досъдебно производство полицаи извършват претърсване в дома на 52-годишен мъж в село Салманово, област Шумен. В хода на проверката органите на реда откриват помещение в къщата, в което се съхранявал арсенал от 2 огнестрелни оръжия без номера и модели, взривни вещества - тротилови пресовки, и боеприпаси.

Арестуваха мъж държал боен арсенал у дума

Арестуваха мъж държал боен арсенал у дума

Петър е осъждан многократно

52-годишният собственик на къщата обяснил, че намерените в дома му оръжия, боеприпаси и взривни материали са собственост на 56-годишния Петър П. от Шумен. Собственикът на къщата също е привлечен като обвиняем.

Намерените огнестрелните оръжия, взривни вещества и боеприпаси са иззети от екип на Специализиран отряд за борба с тероризма във Варна (СОБТ). По случая са назначени балистични експертизи.

Установено е, че обвиняемият Петър П. е осъждан многократно и е изтърпявал ефективни присъди. Последно е бил лишен от свобода за срок от 9 години. До днешното решение за постоянен арест 56-годишният мъж беше в ареста за срок до 72 часа.

Ако бъде признат за виновен, 56-годишният Петър П. може да получи ефективна присъда за срок от 2 до 8 години. Определението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.