Унищожиха над 25 милиона къса безакцизни цигари и над 1.5 тона тютюн, съобщиха от Агенция "Митници"

При една от последните процедури на 29 ноември под контрола на митниците в Бургас и Пловдив са изгорени общо 7 111 780 къса цигари и над 1 тон тютюн за пушене и тютюн за наргиле.

5 907 580 къса цигари и 1020 кг тютюн за пушене и ароматизиран тютюн за наргиле са унищожени под контрола на Митница Бургас. Те са били от различни марки и са нямали български акцизен бандерол.

Тютюневите изделия са открити на МП "Капитан Андреево" при щателни митнически проверки и са задържани за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без разрешението на митническите органи.

Друга част от унищожените цигари са задържани с разписки от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии.

Други 1 204 200 къса цигари без български акцизен бандерол са изгорени под контрола на Митница Пловдив. Те са задържани при щателни митнически проверки на МП "Капитан Андреево". При отделна процедура под контрола на Митница Бургас са унищожени 130 180 къса цигари, задържани на МП "Лесово". При други пет процедури през годината са унищожени 18 060 000 къса цигари и близо половин тон нарязан тютюн за пушене. Нелегалните тютюневи изделия са задържани при съвместни проверки на митнически служители от Митница Югозападна и гранични полицаи на ГКПП "Илинден".