Софийският районен съд осъди условно преподавателя в СУ "Св. Климент Охридски" Чавдар Стоянов, за извършени от него престъпления против личността, съобщиха от прокуратурата.

Чавдар Стоянов е осъден на лишаване от свобода за срок от три години, изпълнението на което е отложено за 5 години.

Съдят бивш преподавател от СУ, изтезавал двама с камшик

Съдят бивш преподавател от СУ, изтезавал двама с камшик

Осъществил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол

Обвинителният акт е внесен през юли 2017 г. Юристът и бивш университетски преподавател Чавдар Стоянов е обвинен за две престъпления - опит за принуда, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" до шест години.
Второто обвинение е за осъществени действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" от две до осем години.

В края на 2015 г. пострадалият по първото от двете престъпления - Г.И., си търсел допълнителна работа, като чрез свой познат се свързал по телефона с подсъдимия Чавдар Стоянов. Двамата си уговорили среща. От своя познат И. разбрал, че Стоянов иска да назначи човек за лична охрана.

При срещата Стоянов заявил на И., че е бисексуален, както и че работи като прокурор и едновременно като лектор в СУ "Св. Климент Охридски". Изрично предупредил свидетеля И., че последният не следва да закъснява за работа, защото в противен случай щял да бъде наказан с бой с камшик.

На следващия ден подсъдимият Стоянов и И. се видели отново в заведение в столичния кв. "Лозенец", като след срещата им подсъдимият внезапно се опитал да хване бедрото на И., а впоследствие и да го прегърне.

И. решил да не започва работа при Стоянов. След като И. не се явил при Стоянов на предварително уговорената дата, последният му се обадил по телефона и му заявил, че за неявяването му следва да му се наложи наказание - бой с камшик. По-късно през същия ден подсъдимият изпратил и телефонно съобщение на Г.И., че ще го набеди пред прокуратурата на Р. България, че е извършил престъпление, че го е нападнал и ще има трима свидетели.

Преподавател в СУ карал студенти да правят лицеви опори голи до кръста

Преподавател в СУ карал студенти да правят лицеви опори голи до кръста

Отправял неприлични предложения

По подобен начин през 2012 г. подсъдимият Стоянов пуснал обява, че си търси лична охрана. На обявата откликнал К. Л.

При първоначалната среща между двамата подсъдимият Стоянов заявил на Л., че е доктор по международно право и че работел за бивш главен прокурор. Няколко дни по-късно двамата мъже се срещнали отново, като Стоянов настоял да отидат в апартамент.

Там Чавдар Стоянов накарал пострадалия Л. да направи петдесет лицеви опори, но преди това да се съблече гол до кръста. Свидетелят решил, че това е част от изпита за работа, започнал да прави лицевите опори. Стоянов го бил с камшик и проявил блудствени действия.