Условно са наказани двама непълнолетни, нападнали и ограбили човек. Това стана след споразумение със Софийската районна прокуратура, съобщиха от прокуратурата.
На К.К. и К. Д. е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от шест месеца, като е определен изпитателен срок от две години. И двете лица не са били осъждани до момента.

На 06 юни 2017 г. пострадалият М. Г. бил нападнат в столичния "Западен парк" от двама непълнолетни - К. К. и К. Д. Двете момчета започнали да нанасят удари с ръце по главата на пострадалия и да го ритат с крака. Двамата биячи издърпали със сила мобилния телефон на Г. и избягали.

Първоначално досъдебното производство е образувано и водено срещу неизвестен извършител.

Десет дни по-късно полицаите открили извършителите. За три дни К. К. и К. Д. са привлечени като обвиняеми лица за извършения от тях грабеж при условията на съучастие, като са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

Двамата са направили пълни самопризнания. На 19 юни 2017 г. е постигнато споразумение между защитниците им и наблюдаващия прокурор при Софийска районна прокуратура.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор отнетият от двамата обвиняеми мобилен телефон е бил върнат на пострадалия Г.