Мъж се призна за виновен за системен бой над момче, довел до ампутация на части от пръстите на краката на детето, съобщиха от прокуратурата във Враца.

На Коцев е наложена условна присъда - "лишаване от свобода" за една година и шест месеца с тригодишен изпитателен срок, както и обществено порицание чрез местния печат.

Обвиняемият Георги Коцев, малтретирал малолетно момче и оставил без надзор дъщерите си, е причинил лека телесна повреда на малолетния Цветелин В. Оставил е без надзор и достатъчна грижа двете си малолетни дъщери. Коцев е е сключил споразумение с Районна прокуратура - Враца.

Подсъдимият нанасял системен побой на момчето - с ръце, с колан и с тояга. Нараняванията от ударите довели до временно разстройство на здравето на детето - некротични участъци в стадий на гранулации в областта на дясно ходило, участъци от епителизация на кожата в различни части на тялото с последваща ампутация на фаланги на пръстите на двата долни крайника, пише в обвинителния акт.

В продължение на месеци бащата не се грижил и за двете си дъщери, с което създал опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.