Районният съд в Несебър е одобрил споразумение с двамата сръбски хулигани, обвинени за мелетата в Слънчев бряг, съобщават от прокуратурата.

Със споразуменията двамата обвиняеми Неманя Стеванович и Урош Йелисавич се признават за виновни за нанесени леки телесни повреди на четирима българи.

Припомняме, на две места на 26 юли в курорта се случиха сбивания, като при първото група сърби нападнаха и полицаи, които бяха изпратени да ги усмиряват. Един полицаи пострада по-сериозно, тъй като бе получил удар с палка по главата. За да разтърват пияните се включиха и служители от съседните заведения. Около два часа по-късно също сърби предизвикаха друго сбиване отново пред заведение в „Слънчев бряг”. От полицията съобщиха, че са задържали 45 души, но в крайна сметка бяха обвинени само двама

31-годишният Урош Йелисавич е неосъждан. По професия е художник. Той се е признал за виновен, че на 26 юли около 7.00 часа в близост до хотел „Вайълет гардън“ е набил двама души.

От прокуратурата поясняват, че за това престъпление се предвижда затвор до 3 години. Сърбинът е приел да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода” в размер на по 3 месеца, като изпълнението е отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдът е определил едно общо наказание за двете престъпления – три месеца условно.

30-годишният му сънародник Неманя Стеванович, който също е неосъждан, се е признал за виновен, че в близост до дискотека „Викинг” е набил полицай, като дори го е ударил с палка по главата. Той се е признал за виновен и за това, че е набил още един човек.

Неманя Стеванович е безработен.

От държавното обвинение посочват, че законът предвижда от 1 до 5 години затвор. Стеванович е приел за едното престъпление да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода” в размер на 5 месеца, като изпълнението се отлага за изпитателен срок от 3 години. За второто престъпление се предвиждат 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Съдът е наложил едно общо наказание за двете престъпления – по-тежкото от 5 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

От прокуратурата поясняват, че споразуменията и по двете дела са окончателни. Те имат силата на влязла в сила законна осъдителна присъда и не подлежат на обжалване.

В хода на разследването били установени доказателства и за други престъпления. Поради тази причина наблюдаващите прокурори са отделили материали в три нови полицейски производства.