За последните 24 часа са проверени почти 8400 превозни средства и са съставени 2272 фиша и 691 акта за установени административни нарушения по закона за движението по пътищата, става ясно от ежедневното съобщение на Пресцентъра на МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките последните 24 часа са установени общо 38 водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол - 21 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2 промила, петима са отказали да им бъде направен тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а седмина са отказали да бъдат тествани.

От т. нар. "линеен контрол" са проверени общо 1742 МПС и 2346 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 516 фиша и 136 акта. Шестима шофьори са управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, двама - над 1,2 промила.

Гълъб Донев очаква засилени мерки от МВР за пътна безопасност

Гълъб Донев очаква засилени мерки от МВР за пътна безопасност

Премиерът благодари на гражданите, които са се притекли на помощ