Преобърналият се автобус показва, че пътят е един и заедно можем да се справим дори и с най-тежката катастрофа. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание.

Думите му бяха по повод тежката катастрофа на АМ "Тракия" със сръбски автобус, при която макар и без жертви, бяха ранени много деца.

Гълъб Донев сподели, че е впечатлен от всички граждани, които са се включили да помогнат на пострадалите. Лекарската намеса не е плод на щастливия случай, а проява на човечност и солидарност, коментира Донев по повод намесата на медици, станали свидетели на трагедията. Премиерът благодари на всички, които притекли се на помощ граждани, на лекарите, на пътна полиция, на местната власт, като заяви, че в случая е демонстрирана работа в много добър синхрон.

Донев се надява децата в "Пирогов" да се възстановят бързо.

Войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно, посочи още веднъж той. Гълъб Донев очаква от МВР мерки за пътна безопасност.

Припомняме, че подобно искане премиерът Донев отправи и миналата седмица, когато откри Националното съвещание на ръководството на МВР. В деня след катастрофата със сръбския автобус служебният министър Иван Демерджиев обяви, че проверките на Пътна полиция вече ще се осъществяват и линейно, т.е. полицейските автомобили ще се влеят в движението. 

Иначе ежедневно от МВР предоставят данни за резултатите от проверките след обявената от предишното правителство операция по контрол за шофьори, употребили алкохол и наркотици. Тази операция бе с повод обаче катастрофата в София, която бе с две жертви и предизвикана от надрусания и с множество нарушения и отнета книжка Ангел Семерджиев.

Донев постави задачите пред МВР – войната по пътищата и купеният вот

Донев постави задачите пред МВР – войната по пътищата и купеният вот

Не се намираме от двете страни на магистралите - заедно сме в това безумие