Общо 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол са заловили полицаите през последните 24 часа. 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тест.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 души, а други седем, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Данните по традиция съобщават от МВР и са валидни до 16 часа. Не се забелязват особени промени при контрола на трафика, въпреки че вчера служебният вътрешен министър Демерджиев обяви промяна на подхода.

Проверени са 8538 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 11060 водачи и пътници. До момента са съставени 2325 фиша и 631 акта за установени административни нарушения.

Граждански арест на пияна шофьорка в София

Граждански арест на пияна шофьорка в София

Дрегерът отчел 3.10 промила

Припомняме и че служебният премиер Гълъб Донев постави на МВР като основна задача, дори преди провеждането на изборите, овладяването на войната по пътищата. На войната на пътя може да се сложи край. Финалът зависи от всеки един от нас. Не се намираме от двете страни на магистралите, защото сме заедно в това безумие, заяви Гълъб Донев.

Иначе операцията за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори започна още по време на правителството на Кирил Петков, след жестоката катастрофа от 6 юли, при която загинаха две млади жени в София.