Уволниха полицай за взимане на подкуп, съобщи Нова телевизия. Служител на „Пътна полиция” изнудил испанска гражданка да му даде пари, за да не й вземе шофьорската книжка. Инцидентът е станал на Околовръстното шосе в София. Испанка, която е за втори ден в България, прави лека катастрофа.

"Вината беше моя, защото не зачетох знака. Полицията дойде. Поискаха ми пари, за да не ми отнемат книжката. Не знаех какво да правя и казах добре, ако това е единствената опция, която имам, ще им дам пари. Казаха ми, че глобата е 500 лева и ми намекнаха да дам половината на ръка. Дадох 200 лева”, разказва Ракел Салес Санчо.

Полицаите намекват още парите да се поставят в папка. Чужденката не разбира това и тръгва да се подписва, вместо да даде подкупа. Тъй като не говори български, Ракел вика своя приятелка, за да й превежда.

След видеото, което бе излъчено в "Господари на ефира", катаджията, който иска подкуп, е уволнен.

"След получаването на сигнала незабавно бе образувано дисциплинарно производство по случая. Служителят е отстранен от работа със заповед на министър Румяна Бъчварова. Санкциите спрямо служителя едва ли ще бъдат само дисциплинарни. Това е служител, който има ръководни функции, така че сме абсолютно безкомпромисни към такова поведение на наши служители", коментира главен комисар Христо Терзийски от дирекция „Национална полиция”.