При обслужване на адрес е нападнат медицински екип в Гоце Делчев , съобщава БГНЕС.

Сигналът е подаден от центъра на града към 11 часа , няма информация пациентът да е психично болен.

Не се съобщава за пострадали медици, има щети по линейката.

Европейската организация на лекарите разтревожена от насилието над медици у нас

Европейската организация на лекарите разтревожена от насилието над медици у нас

Тя призова властите да предприемат спешни мерки по въпроса

От БЛС съобщават, че на 18 април са изпратили писмо до европейските си партньори от CPME заради зачестилите случаи на нападения над медици.

В него се казва: "При острия дефицит на кадри в здравеопазването заради тези проблеми ние не спираме да губим опитни специалисти. Ние продължаваме да настояваме институциите в България, които са ангажирани да оказват дисциплиниращ ефект, да бъдат максимално строги и безкомпромисни. Да не се взимат предвид смекчаващите вината обстоятелства и да има ефективни присъди".

Припомняме, на 21 януари 35-годишна жена нападна медицинската сестра от Горна Оряховица. По тази причина ден по-късно медиците от Спешната помощ в града заплашиха с колективна оставка.

На 22 януари пък двама мъже и една жена нападнаха медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

Заради поредните случаи на проявена агресия спрямо медицински служители днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев сезира главния прокурор и настоя разследванията да бъдат проведени по реда на бързото производство.

Български лекарски съюз призова да преборим агресията над лекари с добра дума

Български лекарски съюз призова да преборим агресията над лекари с добра дума

Те се обединиха около инициативата "Добрата дума лекува"