Тази нощ около 03:30 часа е подпалена къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман. За това съобщи самата тя пред Нова телевизия.

По думите на Савова огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са поставили взривно устройство. 

През 2018 година Ирен Савова е била защитник на Биляна Петрова - отстранената от длъжност и разследвана за корупция зам.-кметица на "Младост".

Сигналът е подаден от седите. Ирен Савова благодари за бързата реакция на пожарната и на полицията, които са овладели настъпването на по-големи щети. 1/3 от покрива на дома е унищожен.

По думите на Ирен Савова е открита туба с някакво вещество. Има и следи от стъпки и от гуми на автомобил или автомобили. Тя е убедена, че става въпрос за умишлен палеж.

Самата Ирен Савова заяви, че непрекъснато е подложена на някакви атаки и това се случва особено по времето, когато е поела знакови дела. За съжаление, разследващите не са си свършили работата. Производството за разлепването на нейни некролози (през 2018 г.) е прекратено.

Последният случай, когато Ирен Савова е била обект на заплаха, е от преди година, когато са установили, че на всички автомобили са сложени тракери - проследяващи устройства. Разследването е поето от ГДБОП, но и до този момент адвоката няма информация за неговия ход. Устройствата са поставени на автомобилите, паркирани в гаража на къщата в Ихтиман - това означава, че е имало и проникване в дома й.

Десислава Стоименова, районен прокурор на Ихтиман, заяви, че е образувано досъдебно производство. Ще бъдат проверени камерите, поставени от общината. Стоименова не се ангажира с версията за умишлен палеж

Припомняме, на 19 ноември 2018 г. неизвестни бяха разлепили некролози на адвокат Савова. Тогава вxoдът пpeд дoмa и ĸaнтopaтa нa извecтния cтoличeн aдвoĸaт Иpeн Caвoвa ca ocъмнaли, oблeпeни c нeйни нeĸpoлoзи. B тяx "c пpиcĸъpбиe" ce cъoбщaвa зa ĸoнчинaтa й, изpeдeни бяха й "cъpдeчни" cъбoлeзнoвaния.

Ирен Савова е един от знаковите адвокати в България. Тя беше защитник на Биляна Петкова, заместник-кмет на "Младост", получила присъда на първа инстанция заедно с кмета Десислава Иванчева. 

Ирен Савова беше адвокат и по сагата с царските имоти, като защитаваше интересите на държавата. Ирен Савова се яви като защита и по делото за аферата с тефтерчето на Филип Златанов.