Голямо количество канабис е открито при спецоперация на служители на ОДП-София, информираха от пресцентъра на МВР.

Задържани са двама мъже. В домовете им, освен дрога и приспособление за смъркане, са намерени 36 капсул-детонатори, 11 шашки взривно вещество и пистолет, преработен от газов в боен

Спецакцията е проведена вчера на територията на Костенец от криминалисти на ОДП-София и местното РПУ.
През м. май група "Тежки криминални престъпления" към ОДП е започнала работа по оперативен сигнал, че двама младежи се занимават с производство и разпространение на наркотични вещества в района на Костенец.

В началото на седмицата в местното РПУ е получена конкретна информация, че в частен земеделски имот близо до р. Очушница са засадени растения канабис.

Вчера около обяд, по предварително изготвен план, полицаи от областната дирекция и техни колеги от Костенец провели съвместна полицейска операция и заловили в нивата В.Ш. (25 г.) и А.М. (26 г.) от Долна баня.

При извършения оглед са иззети около 30 стръка зелена маса, която при полеви тест реагирала на марихуана. Задържано е и "БМВ"-то, с което се придвижвали мъжете.
При последвалите претърсвания в домовете на заловените, полицаите открили и иззели 36 капсул-детонатори, 11 шашки взривно вещество, три найлонови плика суха маса канабис, 50 семена канабис, 20 таблетки амфетамин, приспособление за смъркане на наркотични прахообразни вещества и метален бокс.

В жилището на А.М. е намерен пистолет, преработен от газов в боен, без документи за собственост.

При претърсването е изпилзвано служебното куче.

Незабавно пристигнал и екип на ДОТИ-МВР, който иззел взривните вещества по надлежния ред.

Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа, за случая е уведомена Софийска окръжна прокуратура. Води се досъдебно производство.