При проверка в еротик-бар в централната част на Слънчев бряг са били задържани десет момичета на възраст над 18 години, съобщиха от пресцентъра на МВР-Несебър. 

Те са от различни градове на страната. Някои от тях са работели на трудов договор като танцьорки, но при проведените процесуално-следствени действия е констатирано, че основната цел на момичетата и на заведението е да предоставят сексуални услуги срещу заплащане.

Органите на реда са обискирали специално оборудвани помещения, в които по време на специализираната полицейска акция са установени и клиенти, ползващи сексуални услуги от момичетата. Установено е, че минималната сума за сексуална услуга е 100 лв., но понякога по преценка на момичето е можела да бъде и в по-голям размер.

Задържани са 50-годишен пловдивчанин, за който е свидетелствано, че е съдържател на заведението и организатор на набирането на момичетата, предоставящи сексуални услуги срещу заплащане. Заедно с него е арестувана и 33-годишна поморийка, работеща официално като барман в заведението, но управляваща дейността и също набираща момичета за сексуални услуги. Тя отчитала паричните суми, заработени от момичетата на 50-годишния пловдивчанин.

На 50-годишния пловдивчанин е повдигнато обвинение за трафик на хора, по който е предвидено от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба в размер от 10 000 до 20 000 лв., като срока на задържането му е удължен на 72 часа.

Част от момичета са разпитани в качеството си на пострадали от трафик на хора.