Трима неизвестни са залели със запалителна течност и са хвърлили запалени факли в Мерцедес, спрял на кръстовище в столичния кв. "Св. Троица". В автомобила е имало трима души, които са пострадали, съобщи БНР. Инцидентът стана на ъгъла на булевард Сливница и улица Габрово, където е бил паркиран лекият автомобил.

Факлите са хвърлени през отворените прозорци на автомобила. Нападателите са били скрити в храстите недалеч от колата.

Най-тежко пострадал е шофьорът, който се е подпалил и е бил загасен от притичалите се на близо хора.

27-годишното момиче от задната седалка е изпълзяло само. По последни данни момчетата са били две - на 24 и 25 годишна възраст. Автомобилът е напълно унищожен.

На мястото има вече пожарни, линейка и полиция. От пресцентъра на МВР съобщиха, че за момента при тях е постъпил единствено сигнал за запален автомобил в жк. „Света Троица" и не разполагат с повече подробности около случая.

В 19.30 часа в Клиниката по изгаряния на УМБАЛСМ „Пирогов" за двама пострадали, които са приети в болницата -  мъж на 26 години с инициали С.М., който е настанен в реанимацията на Клиниката по изгаряния и млада жена на 27 години с инициали Д.Д., която е с около 30% изгаряния, главно по долната част на тялото, съобщават от пресцентъра на "Пирогов".

Самоличността на пострадалите все още се изяснява.