От свое име и от името на ръководството на Национален Фронт за Спасение на България (НДСБ )призовавам коалиционните партньори от ГЕРБ и Народното Събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев. Тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици.

Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Делян Добрев напуска политиката заради "Хасково гейт"

Добрев бил смъртоносно ранен политически

Това пише в открито писмо до медиите лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Работил съм с Делян Добрев в две парламентарни комисии и съм придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знанияв енергетиката и икономиката. Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си - въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията, припомня Валери Симеонов.

Герберите в страната застават зад Делян Добрев

Герберите в страната застават зад Делян Добрев

Призовават ГЕРБ да не приеме оставката му

Според него зад днешната политическа атака стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси.

Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой "неблагонадежден" или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой "враг на народа". Как никой не зададе въпроса дали тези хора са професионалисти и са си вършили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена санкция? Това отбелязва лидерът на НФСБ.

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Делян Добрев се извини, че е издигнал Беливанов в Хасково

Цветан Цветанов застана зад Добрев, за ГЕРБ било важно да работят за хората

Неговата политическа кариера не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания. Управляващите днес партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при доказани обвинения в неморално или незаконно поведение. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е характерен за БСП.

Казусът "Добрев", обаче, е коренно различен, тъй като става въпрос за недоказани обвинения. Апелирам към ръководството на ГЕРБ за повече здрав разум, а към Делян Добрев за повече кураж, отговорност и стоицизъм, отбелязва Валери Симеонов.