Двама съдии от Върховният административен съд бяха изтеглени на случаен принцип днес, за да разгледат жалбата срещу изборите за ВСС. Изборът бе проведен в кабинета на Председателя на ВАС Георги Колев.

Трима съдии от ВКС гледат жалбата на Методи Лалов за избора на ВСС

Трима съдии от ВКС гледат жалбата на Методи Лалов за избора на ВСС

Няма процесуален ред за подобни обжалвания

В присъствието на осемте председатели на отделения на ВАС бяха изтеглени имената на съдиите Любомир Гайдов и Илиана Славовска.

От списъка на съдиите за избора бяха оттеглени съдиите, които имат заповеди за отпуск за следващите две седмици, както избраната за член на професионалната квота на следващия ВСС съдия Атанаска Дишева и номинирания Николай Гунчев.

На Цацаров му дойде в повече "цирка" пред ВСС и напусна

На Цацаров му дойде в повече "цирка" пред ВСС и напусна

Протестът пречел на нормалното протичане на Пленума на ВСС

Председателят на ВАС Георги Колев изключи от случайният избор общо 14 съдии.В жребия участваха имената на 79 магистрати от всичките 90 съдии във ВАС.

Любомир Гайдов и Илиана Славовска ще допълнят тримата магистрати от състава на ВКС, които бяха изтеглени вчера. Това са гражданските съдии Зоя Атанасова и Бойка Спасова и ръководителката на Търговската колегия Дария Проданова.

След запълването на състава на ВСС трябва да бъде избран председател и докладчик и да насрочи делото в открито заседание по жалбата на Методи Лалов.

Припомняме, че Методи Лалов , бившият шеф на СРС, обжалва избора на членове на ВСС от съдийската квота. Лалов се вдигна на бунт срещу висшия съвет и подаде оставката си заради абсурдните условия, в които съдът е принуден да работи..