Магистратите от Върховния административен съд отмениха постановлението на кабинета за увеличение цените на винетките. Те обаче остават, защото решението не е окончателно, стана ясно от ВАС. Решението все още не е публикувано.

Новите цени на винетните стикери бяха атакувани в съда от няколко неправителствени организации. Тричленният състав на ВАС е посочил в мотивите си, че не са спазени важни процедури.

От МРРБ заявиха, че ще обжалват решението, след като се запознаят с него. "След запознаване с мотивите и диспозитива на съдебното решение на Тричленния състав на Върховния административен съд Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се възползва от законното си право и ще обжалва решението пред Петчленен състав на съда в предвидения от закона срок", съобщиха от ведомството на Лиляна Павлова. 

Решението на Тричленния състав на ВАС не е окончателно, поради което Постановлението на Министерския съвет за тарифата за винетните такси остава в сила. То не е отменено и цените на винетките са действащи и валидни, предвид, че решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.