Органите на реда във Варна издирват младеж, опитал да ограби 58-годишна жена, съобщават от Областната дирекция на МВР в морската столица и разпространяват записи от камери за видеонаблюдение, на които младежът се вижда ясно.

Същият опитал да задигне чантата на жената около 18.30 часа на 17 май на улица "Димитър Икономов".

Извършителят на престъплението е на видима възраст около 20-25 години, висок е около 155 см., със слабо телосложение. Има къса коса и гъста брада.

Отличителен белег е това, че е носил диоптрични очила с правоъгълна рамка. Бил е облечен със светло сини дънки с дупки по крачолите и зелено шушляково яке.

След сигнал по случая е образувано досъдебно производство. Извършени са множество издирвателни действия, но към момента самоличността на джебчията не е установена, обясняват от полицията.

Поради това ОД на МВР - Варна апелира гражданите за съдействие - всеки, който разпознае младия мъж от видеоклипа и който разполага с информация за неговата самоличност и местонахождение, да сигнализира за това на телефони 112, 052 / 615166 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността на сигналите е гарантирана.