Вече 10 дни никой не издирвал варненския водолаз Красимир Марков, който изчезна на 25 май в пещера край котленското село Кипилово

Още на 3 юни от „Пещерно спасяване” съобщиха, че преустановяват издирването. Като причина изтъкнаха, че след шест гмуркания Марков не е намерен и рискът за водолазите не е оправдан.

"Направиха се няколко опита въпреки вдигналата се нависоко вода в местността Боаза. Далдисваха момчета от Пловдив, които ще първия ден попаднаха на фенера на Красимир. После им излезе някаква неотложна работа и си заминаха. След тях дойде един смелчага от Велико Търново. Спуска се два или три пъти, след като успяхме с пожарникарските помпи да смъкнем нивото и да отворим дупката, но дали от студената вода, дали от нещо друго, но хвана пневмония и влезе в болница. Заминаха си и приятелите на варненеца. Дали и кога ще се върнат никой не знае", коментирал кметът на Кипилово Йордан Симеонов пред в. "Телеграф".

По думите му, вероятността Красимир да е все още жив била "на ръба". Дори да е успял да влезе в някой от сифоните по над 150-метровото подводно трасе на пещерата, истинско чудо би било да е оцелял толкова денонощия без храна.